Якщо ви хочете зробити окрошку більш поживною і ситної, то цей рецепт для вас. Окрошка на бульйоні з кефіром виходить дуже смачною, з цікавим насиченим смаком. Таке блюдо змінити ваше уявлення про цьому літньому супі і приємно порадує рідних.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Вода – 1.5 л
  • Кефір – 0.5 л.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на бульйоні і кефірі легко! Відварюємо куряче філе в киплячій воді (20-30 хв). Курці даємо трохи охолонути й нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо її назад в бульйон.

Потім відварюємо картоплю в підсоленій воді. За 10 хв. До готовності додайте до картоплі яйця. Потім охолодіть їх холодною водою. Картоплю ріжемо кубиками, а яйця дрібно кришимо.

Редис і огірки миємо. Натираємо редис на дрібну тертку. Огірки ріжемо на невеликі шматочки.

Зелень миємо й дрібно нарізаємо ножем.

Відправляємо всі інгредієнти в каструлю, додаємо сметану, гірчицю і сіль за смаком. Ставимо в холодильник на годину.

Приємного апетиту!

Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка на бульйоні Окрошка на воді Окрошка на кефірі Окрошка на сметані Холодна окрошка