Якщо ви хочете зробити окрошку більш поживною і ситної, то цей рецепт для вас. Окрошка на бульйоні з кефіром виходить дуже смачною, з цікавим насиченим смаком. Таке блюдо змінити ваше уявлення про цьому літньому супі і приємно порадує рідних.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Вода – 1.5 л
- Кефір – 0.5 л.
- Куряче філе – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Редис – 6 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля зелена – 5 пір’я
- Кріп – 0.5 пучків
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сметана – 2 л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на бульйоні і кефірі легко! Відварюємо куряче філе в киплячій воді (20-30 хв). Курці даємо трохи охолонути й нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо її назад в бульйон.
Потім відварюємо картоплю в підсоленій воді. За 10 хв. До готовності додайте до картоплі яйця. Потім охолодіть їх холодною водою. Картоплю ріжемо кубиками, а яйця дрібно кришимо.
Редис і огірки миємо. Натираємо редис на дрібну тертку. Огірки ріжемо на невеликі шматочки.
Зелень миємо й дрібно нарізаємо ножем.
Відправляємо всі інгредієнти в каструлю, додаємо сметану, гірчицю і сіль за смаком. Ставимо в холодильник на годину.
Приємного апетиту!
Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка на бульйоні Окрошка на воді Окрошка на кефірі Окрошка на сметані Холодна окрошка