Окрошку на бульйоні люблять не тільки гарячим літом, вона і взимку порадує вас ароматом свіжих огірків і зелені. У цьому рецепті вам пропонується приготувати її на яловичому бульйоні.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яловичина – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Огірки – 5 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Бульйон з яловичини – 0.6 л
Процес приготування:
Рецепт приготування окрошки на бульйоні смачний! Спочатку поставте варити шматочок яловичини. Бульйон посоліть і додайте будь-які спеції за смаком. В інших каструльках зваріть «в мундирах» картоплини і відваріть яйця круто. Зварені інгредієнти остудіть. З охолодженого м’ясного бульйону ретельно зніміть весь жир.
Промийте під проточною водою цибулю, кріп і огірки. Картоплю і яйця почистіть.
Шматочок відвареного м’яса поріжте на невеликі шматочки і перекладіть в каструлю для приготування окрошки.
Потім поріжте на маленькі кубики відварну картоплю.
Потім на такі ж шматочки поріжте відварені яйця.
На маленькі кубики наріжте свіжі огірки.
Дрібно наріжте цибулю і кріп.
Їх змішайте, трохи посипте сіллю і розімніть картопляної товкачиком, щоб цибуля в окрошці не скрипів на зубах.
Всі нарізані продукти перекладіть в каструлю, додайте сметану або майонез і все добре перемішайте. Потім залийте окрошку охолодженим м’ясним бульйоном, по своєму смаку посоліть і розмішайте.
Каструлю з окрошкою на 2 години поставте в холодильник, а потім можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Окрошка без редиски Окрошка з огірками Окрошка з яловичиною Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на сметані