окрошка – напевно, найпопулярніший холодний літній суп, адже він і насичує, і втамовує спрагу. Однак обмежувати час вживання цієї страви тільки влітку було б неправильно. Окрошку на бульйоні з майонезом можна їсти цілий рік! Вона ще більш ситна і корисна в порівнянні з традиційною, а значить, є її – подвійне задоволення.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Бульйон з курки – 0.5 – 1 л

Процес приготування:

Рецепт окрошки на бульйоні з майонезом гранично простий! Відварити куряче філе, картопля і яйця, дати інгредієнтів охолонути. М’ясний бульйон перелити в окрему ємність. Картоплю і яйця очистити, нарізати невеликими кубиками.

Огірки помити, нарізати невеликими кубиками.

Остигле куряче філе порізати на невеликі кубики.

Кріп і зелений лук ретельно промити, обсушити на кухонному рушнику, потім дрібно порубати.

У глибокій мисці змішати всі інгредієнти для окрошки. Додати сметану і майонез, всипати лимонну кислоту, добре все перемішати. Розкласти отриману суміш в порційні тарілки, залити рештою з-під курки бульйоном. Пора кликати домочадців пробувати ароматнейшую річну окрошку на бульйоні з майонезом.

Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою Окрошка з лимонною кислотою Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на бульйоні Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на сметані