окрошка – напевно, найпопулярніший холодний літній суп, адже він і насичує, і втамовує спрагу. Однак обмежувати час вживання цієї страви тільки влітку було б неправильно. Окрошку на бульйоні з майонезом можна їсти цілий рік! Вона ще більш ситна і корисна в порівнянні з традиційною, а значить, є її – подвійне задоволення.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Бульйон з курки – 0.5 – 1 л
Процес приготування:
Рецепт окрошки на бульйоні з майонезом гранично простий! Відварити куряче філе, картопля і яйця, дати інгредієнтів охолонути. М’ясний бульйон перелити в окрему ємність. Картоплю і яйця очистити, нарізати невеликими кубиками.
Огірки помити, нарізати невеликими кубиками.
Остигле куряче філе порізати на невеликі кубики.
Кріп і зелений лук ретельно промити, обсушити на кухонному рушнику, потім дрібно порубати.
У глибокій мисці змішати всі інгредієнти для окрошки. Додати сметану і майонез, всипати лимонну кислоту, добре все перемішати. Розкласти отриману суміш в порційні тарілки, залити рештою з-під курки бульйоном. Пора кликати домочадців пробувати ароматнейшую річну окрошку на бульйоні з майонезом.
Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою Окрошка з лимонною кислотою Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на бульйоні Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на сметані