Окрошка на кефірі і сметані з ковбасою готується дуже швидко. Максимальна кількість часу знадобиться, щоб відварити картоплю і яйця. Окрошка, приготована на кефірі і сметані, виходить дуже ситна і смачна. Відмінні смакові якості літнього супу досягаються за рахунок вдалого поєднання всіх інгредієнтів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Редис – 5 – 6 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 1 л
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на кефірі і сметані з ковбасою просто! Редис промиваємо та нарізаємо тонкими слайсами.

Огірки також промиваємо та нарізаємо у вигляді невеликих кубиків. Якщо шкірка гірчить, то краще її очистити.

Кріп і зелену цибулю промити і дрібно нашаткувати.

Картоплю відварюємо в шкірці до готовності. Потім остиглий картоплю остудити, очистити і порізати кубиками.

За аналогією з картоплею необхідно нарізати і варену ковбасу.

Яйця відварюємо протягом 10 хвилин до готовності, після варіння остуджуємо їх у холодній воді і очищаємо. Очищені яйця порізати дрібним кубиком.

Всі підготовлені інгредієнти змішуємо в каструлі або іншої підходящої ємності. Заливаємо їх кефіром, додаємо туди ж сметану. Приправляємо страву сіллю і меленим перцем. Все перемішуємо.

Окрошка на кефірі і сметані з ковбасою готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на кефірі Російська окрошка Холодна окрошка