Окрошка на кефірі і сметані з ковбасою готується дуже швидко. Максимальна кількість часу знадобиться, щоб відварити картоплю і яйця. Окрошка, приготована на кефірі і сметані, виходить дуже ситна і смачна. Відмінні смакові якості літнього супу досягаються за рахунок вдалого поєднання всіх інгредієнтів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Редис – 5 – 6 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 1 л
- Сметана – 3 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на кефірі і сметані з ковбасою просто! Редис промиваємо та нарізаємо тонкими слайсами.
Огірки також промиваємо та нарізаємо у вигляді невеликих кубиків. Якщо шкірка гірчить, то краще її очистити.
Кріп і зелену цибулю промити і дрібно нашаткувати.
Картоплю відварюємо в шкірці до готовності. Потім остиглий картоплю остудити, очистити і порізати кубиками.
За аналогією з картоплею необхідно нарізати і варену ковбасу.
Яйця відварюємо протягом 10 хвилин до готовності, після варіння остуджуємо їх у холодній воді і очищаємо. Очищені яйця порізати дрібним кубиком.
Всі підготовлені інгредієнти змішуємо в каструлі або іншої підходящої ємності. Заливаємо їх кефіром, додаємо туди ж сметану. Приправляємо страву сіллю і меленим перцем. Все перемішуємо.
Окрошка на кефірі і сметані з ковбасою готова до вживання!
Приємного вам апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на кефірі Російська окрошка Холодна окрошка