У спекотні літні дні на обід хочеться не стільки ситних страв, скільки освіжаючих. Окрошка на кефірі – якраз з таких. Цей суп відмінно замінить собою повноцінний обід, адже, незважаючи на свою легкість, він дуже поживний, відмінно насичує і дає сили для подальшої продуктивної роботи.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 3 л
- Шинка – 500 гр.
- Редис – 15 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Хрін – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на кефірі з шинкою легко! Яйця відварити круто, остудити, очистити, нарізати дрібними кубиками. Картоплю відварити з шкіркою, остудити, очистити, нарізати невеликими кубиками. Редис вимити, очистити, дрібно нарізати. Огірок вимити, дрібно нарізати. Шинку нарізати невеликими кубиками.
Всі інгредієнти висипати в глибоку ємність, залити холодним кефіром. За смаком масу посолити, поперчити, додати хрін, все ретельно перемішати.
Зелений лук і кріп помити, просушити на кухонному рушник, а потім дрібно порубати. Розлити готову окрошку на кефірі по порційних тарілках, прикрасивши зеленню. Освіжаючий літній суп готовий. Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефире Окрошка Окрошка з огірками Окрошка з хріном Російська окрошка