Смачна легка окрошка на 1 л мінеральної води допоможе урізноманітнити раціон, коли звичні страви вже набридли. Замість оцту в рецепті використовується лимонна кислота, також можна використовувати сік лимона.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Вода мінеральна – 1 л
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лимонна кислота – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на мінералці з лимонною кислотою легко! Картоплю помити, зварити у мундирі, почистити і порізати невеликими кубиками. Викласти картоплю в глибоку миску або каструлю.

Варену ковбасу, яку можна замінити шинкою, очистити від шкірки і порізати кубиками невеликого розміру, додати в картоплю.

свіжий огірок Подрібнити разом зі шкіркою, натерти на крупній тертці. Всипати в миску.

Яйця зварити в солоній воді круто близько 10 хв., швидко остудити в холодній воді і почистити. Яйця потерти на крупній тертці і додати в окрошку.

Свіжу зелень дрібно нашаткувати, попередньо помивши. Додати разом з майонезом в миску. Посолити, додати небагато цукру і лимонної кислоти.

Влити в окрошку газовану мінеральну воду, розмішати.

Розлити окрошку по порційних тарілках і відразу ж можна вживати.

Приємного апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка без редиски Окрошка з ковбасою Окрошка з майонезом на воді Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на воді, з лимонною кислотою