Смачна легка окрошка на 1 л мінеральної води допоможе урізноманітнити раціон, коли звичні страви вже набридли. Замість оцту в рецепті використовується лимонна кислота, також можна використовувати сік лимона.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Вода мінеральна – 1 л
- Варена ковбаса – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лимонна кислота – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на мінералці з лимонною кислотою легко! Картоплю помити, зварити у мундирі, почистити і порізати невеликими кубиками. Викласти картоплю в глибоку миску або каструлю.
Варену ковбасу, яку можна замінити шинкою, очистити від шкірки і порізати кубиками невеликого розміру, додати в картоплю.
свіжий огірок Подрібнити разом зі шкіркою, натерти на крупній тертці. Всипати в миску.
Яйця зварити в солоній воді круто близько 10 хв., швидко остудити в холодній воді і почистити. Яйця потерти на крупній тертці і додати в окрошку.
Свіжу зелень дрібно нашаткувати, попередньо помивши. Додати разом з майонезом в миску. Посолити, додати небагато цукру і лимонної кислоти.
Влити в окрошку газовану мінеральну воду, розмішати.
Розлити окрошку по порційних тарілках і відразу ж можна вживати.
Приємного апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка без редиски Окрошка з ковбасою Окрошка з майонезом на воді Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на воді, з лимонною кислотою