Існує безліч рецептів приготування окрошки. Окрошка на сметані – це легкий варіант цього чудового холодного супу. Насичена, ситна, з ледве вловимим ароматом лимона – саме такий виходить окрошка на сметані. Цей суп готується швидко і просто. У літню спеку легка і охолоджуюча окрошка стане ідеальним стравою!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки – 1 шт.
- Варена ковбаса – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 250 мл
- Вода – 1.5 л
- Цибуля зелена – 60 гр.
- Кріп – 70 гр.
- Лимонний сік – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт окрошки на сметані гранично простий! Картопля промиваємо і відварюємо в мундирі. По готовності очищаємо його і нарізаємо дрібними кубиками.
Курячі яйця ставимо отвариваться до готовності. Після цього остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо.
Свіжий огірок слід промити під проточною водою. Потім нарізаємо його кубиками.
Дістаємо з холодильника варену ковбасу і дрібно нарізаємо.
Зелений лук і кріп промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.
Викладаємо в каструлю підготовлені інгредієнти – картопля, яйця, огірок, ковбасу.
Відміряємо потрібну кількість сметани для окрошки. Вливаємо її в каструлю.
Далі необхідно додати до вмісту каструлі охолоджену кип’ячену воду, сіль і лимонний сік. Після цього додаємо подрібнену зелень. Все перемішуємо.
Окрошка на сметані готова до вживання!
Приємного вам апетиту!
Окрошка Окрошка з лимонною кислотою Окрошка м'ясна Окрошка на сметані з колбасой Російська окрошка