Існує безліч рецептів приготування окрошки. Окрошка на сметані – це легкий варіант цього чудового холодного супу. Насичена, ситна, з ледве вловимим ароматом лимона – саме такий виходить окрошка на сметані. Цей суп готується швидко і просто. У літню спеку легка і охолоджуюча окрошка стане ідеальним стравою!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Огірки – 1 шт.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 250 мл
  • Вода – 1.5 л
  • Цибуля зелена – 60 гр.
  • Кріп – 70 гр.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт окрошки на сметані гранично простий! Картопля промиваємо і відварюємо в мундирі. По готовності очищаємо його і нарізаємо дрібними кубиками.

Курячі яйця ставимо отвариваться до готовності. Після цього остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо.

Свіжий огірок слід промити під проточною водою. Потім нарізаємо його кубиками.

Дістаємо з холодильника варену ковбасу і дрібно нарізаємо.

Зелений лук і кріп промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.

Викладаємо в каструлю підготовлені інгредієнти – картопля, яйця, огірок, ковбасу.

Відміряємо потрібну кількість сметани для окрошки. Вливаємо її в каструлю.

Далі необхідно додати до вмісту каструлі охолоджену кип’ячену воду, сіль і лимонний сік. Після цього додаємо подрібнену зелень. Все перемішуємо.

Окрошка на сметані готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Окрошка Окрошка з лимонною кислотою Окрошка м'ясна Окрошка на сметані з колбасой Російська окрошка