Рецепт окрошки на сироватці з куркою вийшов спонтанно. Зібравшись робити окрошку, не виявила в холодильнику ні кефіру, ні квасу. Вирішила зробити експеримент з сироваткою. Ніхто з домашніх не відчув ніякої різниці. Всі подумали, що окрошка на кефірі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Огірки – 200 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Редис – 150 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – за смаком
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Молочна сироватка – 1 л
- Сметана – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати окрошку на сироватці з куркою легко! Першим ділом вимийте куряче філе, викладіть в каструлю, залийте водою і посоліть. Доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин. Помийте картоплю. Помістіть його в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Зварену картоплю остудіть і очистіть. Наріжте шматочками середнього розміру.
Курячі яйця відваріть круто. Остудіть в холодній воді і очистіть від шкаралупи. Очищені яйця розріжте навпіл. Відокремте жовтки від білків. Білки подрібніть ножем.
Курячі жовтки викладіть в невелику ємність, розімніть вилкою, додайте гірчицю. Ретельно перемішайте до однорідної маси.
Зварене куряче філе остудіть і наріжте невеликими за розміром шматочками.
Огірки добре помийте і очистіть від шкірки. Молоді огірки очищати не обов’язково. Наріжте середнім за розміром кубиком.
Редиску добре промийте, обріжте кінчики і наріжте середнім кубиком.
Зелень кропу і зелений лук сполосніть під проточною водою, струсіть зайву вологу. Дрібно нарубаєте гострим ножем.
В глибокій ємності з’єднайте всі нарізані продукти, посоліть, додайте гірчицю з жовтками і добре перемішайте.
Залийте сироваткою, додайте сметану і ретельно перемішайте. Охолодіть окрошку в холодильнику протягом 30-40 хвилин. Розлийте охолоджене блюдо по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка з куркою Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка на сироватці Окрошка на сметані Російська окрошка