Окрошка з вареною ковбасою на квасі – один з найбільш смачних варіантів даного супу. Більш того, такий спосіб приготування вважається класичним. Поласувати смачною і охолодженої окрошкою в жарку пору хочеться багатьом. І це бажання реалізувати нескладно, адже приготування класичної окрошки з ковбасою на квасі займає мінімум часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Огірки – 150 гр.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Редис – 250 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Квас – 1,5 л
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Сметана – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати окрошку з ковбасою на квасі класичну, зелену цибулю промити і дрібно порубати. Слід зазначити, що всі продукти краще використовувати в охолодженому вигляді.
Після цього рубаний цибулю покласти в зручну ємність, присипаємо його невеликою кількістю солі.
З допомогою товкачика слід прим’яти цибулю до появи соку.
Огірки промийте. Для надання особливого аромату окрошці огірки необхідно натерти на крупній тертці.
Варену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.
Картоплю відварюємо в мундирі, очистити і також нарізаємо у вигляді невеликих кубиків.
Редис промиваємо та нарізаємо дрібними брусочками.
Яйця відварюємо протягом 10 хвилин до готовності, охолодити в холодній воді, очистити і дрібно нарізаємо.
Промитий кріп обсушуємо, потім подрібнюємо.
В каструлі з’єднуємо всі інгредієнти: зелена цибуля, огірки, варену ковбасу, картопля, редис, яйця, кріп.
Приправляємо масу сіллю і перемішуємо.
Далі в тарілку викладаємо необхідне на порцію кількість основних інгредієнтів.
Після цього всі заливаємо охолодженим квасом.
Приправляємо страву сметаною і угощаемся! Класична окрошка з ковбасою на квасі готова!
Приємного вам апетиту!
Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на квасі Холодна окрошка