Окрошка з вареною ковбасою на квасі – один з найбільш смачних варіантів даного супу. Більш того, такий спосіб приготування вважається класичним. Поласувати смачною і охолодженої окрошкою в жарку пору хочеться багатьом. І це бажання реалізувати нескладно, адже приготування класичної окрошки з ковбасою на квасі займає мінімум часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Огірки – 150 гр.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Редис – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Квас – 1,5 л
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Сметана – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати окрошку з ковбасою на квасі класичну, зелену цибулю промити і дрібно порубати. Слід зазначити, що всі продукти краще використовувати в охолодженому вигляді.

Після цього рубаний цибулю покласти в зручну ємність, присипаємо його невеликою кількістю солі.

З допомогою товкачика слід прим’яти цибулю до появи соку.

Огірки промийте. Для надання особливого аромату окрошці огірки необхідно натерти на крупній тертці.

Варену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.

Картоплю відварюємо в мундирі, очистити і також нарізаємо у вигляді невеликих кубиків.

Редис промиваємо та нарізаємо дрібними брусочками.

Яйця відварюємо протягом 10 хвилин до готовності, охолодити в холодній воді, очистити і дрібно нарізаємо.

Промитий кріп обсушуємо, потім подрібнюємо.

В каструлі з’єднуємо всі інгредієнти: зелена цибуля, огірки, варену ковбасу, картопля, редис, яйця, кріп.

Приправляємо масу сіллю і перемішуємо.

Далі в тарілку викладаємо необхідне на порцію кількість основних інгредієнтів.

Після цього всі заливаємо охолодженим квасом.

Приправляємо страву сметаною і угощаемся! Класична окрошка з ковбасою на квасі готова!

Приємного вам апетиту!

Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на квасі Холодна окрошка