Пропонуємо морський варіант окрошки – з креветками. У поєднанні зі свіжою зеленню, огірочками і пікантною шинкою креветки дають дуже цікаву комбінацію. Подавати блюдо можна як з кип’яченою водою, так і з квасом, сироваткою і навіть пивом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Креветки свіжі (варені) – 600 гр.
- Картопля (варена) – 4 шт.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Шинка – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Квас або мінеральна Вода – 600 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування окрошки з креветками? Варені креветки звільняємо від панцира і нарізаємо на дві-три частини кожну штуку. Складаємо нарізані креветки в об’ємну миску.
Варену картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Також чинимо і з вареними яйцями. Додаємо нарізані інгредієнти в миску до креветок.
Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики, щоб вони не горчили. Натираємо огірки на тертці для моркви по-корейськи або ножем нарізаємо на тонку довгу соломку. Кладемо в миску до інших продуктів.
Шинку звільняємо від оболонки і нарізаємо на дрібні кубики, співмірні з шматочками картоплі та яєць. Висипаємо кубики в загальну миску.
Зелень кропу і цибулі промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Додаємо в миску, і все перемішуємо ложкою.
Перед подачею викладаємо суміш інгредієнтів в порційні тарілки і заливаємо квасом. Як варіант, також можна додавати мінеральну або кип’ячену воду, кефір, сироватку або пиво. Прикрасити можна ложечкою сметани і січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Окрошка без редиски Окрошка з огірками Окрошка на воді Окрошка на квасі Окрошка на мінералці Холодна окрошка