Пропонуємо вам ще один рецепт приготування окрошки – з кефіром і мінеральною водою. Цікаве освіжаючий поєднання цих інгредієнтів відкриє вам новий смак окрошки. Також ми додамо багато зелені і овочів, а м’ясним інгредієнтом буде курка. Такий легкий і дієтичний варіант окрошки припаде до смаку тим, хто стежить за фігурою, а також прихильників правильного харчування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 300 мл
- Куряча грудка – 100 гр.
- Вода мінеральна – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Огірки – 100 гр.
- Кінза – 15 гр.
- Редис – 80 гр.
- Кріп – 15 гр.
- Цибуля зелена – 15 гр.
- Петрушка – 15 гр.
- Оцет столовий 9% – 10 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку з куркою. Яйця кладемо в каструлю і ставимо на вогонь, відварюємо до готовності 10-12 хвилин. Потім зливаємо воду і даємо яйцям охолонути. Куряче філе промиваємо під водою, промаківающімі паперовим рушником. Нарізаємо філе дрібними кубиками, кладемо в каструлю, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, додаємо сіль і лавровий лист і відварюємо 4-5 хвилин. Потім знімаємо з вогню і викладаємо курку на тарілку, даємо ній охолонути.
Відварені яйця чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Огірки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Редис промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.
Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.
В глибокій ємності змішуємо кефір, мінеральну воду і оцет, добре перемішуємо.
У рідку масу додаємо відварену курку, овочі та зелень, солимо, перчимо і все добре перемішуємо.
Готової окрошці даємо трохи настоятися і охолодитися в холодильнику. Окрошка готова, можна подавати на стіл!
Окрошка Окрошка без картоплі Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка на воді Окрошка на мінералці Російська окрошка