Оладки без яєць з додаванням води нічим не поступаються за пишністю і м’якості. Візьміть цей рецепт на замітку – і будете приємно здивовані відмінним результатом, який виходить з простих інгредієнтів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 гр.
- Вода – 50 мл
- Окріп – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Цукрова пудра (для прикраси) – 2 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати оладки на кефірі і воді, кефір перелийте в чашу, додайте воду і розігрійте в мікрохвильовці 1,5 хвилини. Додайте в теплий кефір, сіль, цукор і просійте борошно. Змішайте масу міксером або блендером.
Соду залийте 1 ложкою окропу, і коли вона загаситься, перекладіть в тісто і повільно перемішайте. Тісто залиште на 5 хвилин відпочити і більше не заважайте, інакше опаде. Розігрійте сковороду з маслом і викладайте в неї оладки столовою ложкою.
Переверніть оладки на іншу сторону відразу, як низ стане рум’яним. Викладайте оладки на паперову серветку для видалення зайвого жиру.
Оладки виходять не дуже солодкими, так як цукру в тісто багато не додавали. Тому їх сміливо можна подавати, присипавши цукровою пудрою, з варенням, джемом або медом.
Приємного апетиту!
Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без соди Оладки з содою без яєць Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на сніданок ПП оладки на кефірі