А ви знали, що на кефірі можна спекти просто ідеальні, пишні оладки з дірочками, які не будуть опадати після смаження? Якщо у вас ще немає свого власного рецепту таких ідеальних оладок, тоді скористайтеся нашим. Якщо хочете, додайте в це тісто різні смакові добавки і готуйте оладки з яблуками, з сиром, з кабачком, з гарбузом і т. д.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати оладки на кефірі ідеальні? Кефір та яйця вийміть з холодильника заздалегідь, щоб вони придбали кімнатну температуру. З цукром збийте яйця.

В цю ж миску потім додайте кефір і добре перемішайте, потім додайте ванілін або ванільний цукор, а потім – просіяне борошно.

Додайте в тісто гашену соду, замісити нежидкое тісто, воно повинно бути, як дуже жирна сметана. Якщо ваше тісто ще рідкувате, додайте в нього порціями борошно і продовжуйте замішувати.

На розпеченому маслі обсмажте оладки з одного боку під кришкою. Вогонь середній.

На середньому вогні обсмажте оладки з другої сторони під кришкою до готовності.

Їжте ідеальні оладки на кефірі зі сметаною, з медом або варенням.

Приємного апетиту!

Оладки Оладки без розпушувача Оладки з содою Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі на швидку руку