Товсті і пишні оладки, приготовані на кефірі, добре тримають свою форму і після смаження на сковорідці. Від кефіру тісто добре схоплюється, тому оладки виходять товстими і пористими.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 1 ст.
- Борошно пшеничне – 7 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати оладки на кефірі товсті? Кефір, яйце для оладок деякий час потримайте при домашньої температурі, щоб вони не були холодними (кефір візьміть свіжий, а який постояв 2-3 дні). У посуд для замішування тіста розбийте яйце.
Додайте до яйця цукор і виделкою або вінчиком їх перемішайте. Не використовуйте для цього міксер.
Потім налийте в цю ємність кефір, додайте сіль і знову перемішайте віночком. Для аромату можна додати трохи ванілі.
Борошно просійте на сито, щоб тісто було повітряним і добре замешалось, і пересипте її в рідку основу.
В останню чергу, перед самою випічкою, насипте до тесту соду.
Швидко замісіть тісто з содою. Якщо воно вийшло рідкуватим, додайте трохи борошна. Консистенція замішаного тіста повинна бути як у густої сметани і на сковорідці вона не повинна розтікатися.
Добре розігрійте на сковороді олію і столовою ложкою викладайте на неї тісто у формі невеликих оладок.
Обсмажуйте оладки на обох сторонах і на вогні трохи менше середнього, щоб вони пропеклися всередині і були з хрусткою скоринкою.
Ваші товсті і пористі готові оладки. Можете подавати до сніданку зі сметаною і варенням.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без молока Оладки без розпушувача Оладки класичні Оладки на кефірі без масла Оладки на кефірі класичні