Яблука та кориці створені один для одного. У будь випічці це поєднання викликає апетит і радує приголомшливим ароматом. Приготуємо соковиті оладки з шматочками яблук – на основі кефіру тіста, з додаванням цієї солодкої прянощі. Оладки смажаться швидко, фруктові шматочки за цей час не встигають сильно зм’якнути, але в той же час стають більш ніжними. Підсумкова текстура оладок – це пористе м’яке тісто, соковиті вкраплення яблука, хрустка скориночка. І, звичайно, апетитний аромат кориці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 100 мл
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Яблука – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Кориця – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати оладки на кефірі з яблуками і корицею? У миску розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і цукровий пісок. Активно перемішуємо всі разом віночком, щоб цукрові кристали здебільшого розчинилися, а на поверхні з’явилася піна.
Далі вливаємо в яєчну масу кефір і ретельно перемішуємо. В окремій ємності гасимо яблучним оцтом соду і викладаємо отриману кашку в миску до кефірно-яєчної маси, перемішуємо. Потім просіваємо борошно і додаємо її до рідкої суміші, знову ретельно перемішуємо до однорідності. Повинна вийти така консистенція тіста, щоб маса стікала з віночка м’якою струменем, а внизу злегка розтікалася.
Яблука промиваємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини, видаляємо насінну коробочку. Фруктову м’якоть нарізаємо на невеликі кубики. Висипаємо їх у тісто, посипаємо корицею, перемішуємо. Тісто для оладок готово.
В сковорідку наливаємо невелику кількість рослинної олії без запаху, розподіляємо його по дну і добре розігріваємо на плиті. Набираємо приготоване тісто з яблуками з допомогою столової ложки і викладаємо в сковороду у вигляді невеликих оладок, залишаючи невелику дистанцію між ними. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою, не закриваємо сковороду кришкою. Смажимо оладки з одного боку до тих пір, поки знизу не скоринка зарум’яниться. Потім перевертаємо оладки лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не зарум’яняться.
Обсмажені вироби знімаємо зі сковороди лопаткою і викладаємо на паперовий рушник. Коли масло з оладок вбереться в рушник, перекладаємо їх на сервірувальну тарілку. Подаємо оладки гарячими зі сметаною, варенням, медом або просто посипавши цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі з яблуками Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на сметані без дріжджів