Оладки з кабачків і картоплі схожі за смаком на деруни, але кабачок в складі дає більше соковитості і ніжності. Такі оладки можна просто подати зі сметаною або з яким-небудь складним соусом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 4 шт.
- Кабачки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Сметана – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Для приготування оладок з кабачків і картоплі промиваємо і кабачок очищаємо. Якщо використовується молодий плід, то можна шкірку не очищати і не витягувати насіння. Якщо кабачок старий, то обов’язково зрізаємо грубу шкірку і звільняємо його від насіння.
Підготовлений кабачок натираємо на тертці з дрібними отворами.
Картопля очищаємо, промиваємо, обсушуємо, натираємо на ту ж тертку, що і кабачок.
Тертий картоплю додаємо до тертому кабачка.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними шматочками, додаємо їх в овочеву масу.
Також кладемо туди яйце, сіль за смаком і борошно.
Ложкою ретельно перемішуємо тісто, намагаючись не допускати появи грудочок. Консистенція маси виходить досить густа.
В сковорідці розігріваємо рослинне масло до гарячого стану. Ложкою викладаємо в гаряче масло невеликі оладки і смажимо їх на середній температурі протягом чотирьох-п’яти хвилин, не закриваючи кришку.
За допомогою тонкої лопатки перевертаємо і смажимо оладки чотири-п’ять хвилин і з другої сторони.
Готові оладки знімаємо зі сковороди і відразу викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої олії. Потім складаємо оладки на сервірувальну тарілку і подаємо на стіл, поки вони гарячі.
Дуже смачні такі оладки просто зі сметаною. За бажанням, можна посипати оладки рубаною зеленню або просто прикрасити гілочкою, наприклад, петрушки.
Приємного апетиту!
Картопля з кабачками на сковороді Коржі з кабачків Оладки з кабачків Оладки з кабачків класичні Оладки з кабачків на сковороді Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді