Оладки з кабачків пісні можна приготувати і без яєць зі спеціями цим неймовірно простим рецептом для дуже зайнятих господинь. Готувати таке корисне і поживне блюдо можна не лише в піст, але й кожен день.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Борошно пшеничне – 70 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Приправа Італійські трави – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати пісні оладки з кабачків? Лимон добре вимийте і промакните рушником. На дрібній тертці натріть цедру, не доходячи до білого шару фрукта.
Цибулю помийте і наріжте дрібно ножем.
Часник почистіть, сполосніть під водою і подрібніть.
Кабачки, помийте, обріжте хвостики і натріть на середній терці. Молоді – натирайте з шкіркою, у більш зрілих плодів вона жорстка, тому її потрібно зрізати і дістати насіння і серцевину.
Перекладіть кабачки в миску, посоліть і перемішайте. Відкладіть їх на 20 хвилин, щоб овочі пустили сік.
Відіжміть м’якоть від соку руками максимально ретельно.
Додайте кабачки, зелений лук і цедру з часником. Всю масу перемішайте.
Додайте спеції і мелений перець за бажання і розмішайте.
Просійте крохмаль і борошно через сито відразу в миску, всипте розпушувач.
Все добре перемішайте ложкою. Якщо тісто вийшло рідким – додайте ще борошна.
Змочити руки у воді і формуйте оладки, набираючи масу ложкою і використовуючи для кожної приблизно 2 ст. л. тесту
Притисніть оладки до робочої поверхні, щоб вони були більш плоскими.
Розігрійте сковороду і додайте в неї масло, зробіть середній вогонь. У гаряче масло покладіть заготовки і обсмажте з обох сторін по 4минуты до рум’яної скоринки.
Викладіть оладки в тарілку, застелену декількома шарами паперових серветок, щоб прибрати зайвий жир.
Подавайте оладки зі сметаною гарячими або холодними.
Приємного апетиту!
Кабачкові оладки без яєць Коржі з кабачків Коржі з кабачків на сковороді Оладки з кабачків Оладки з кабачків без яєць Оладки з кабачків на сковороді Страви з кабачків на сковороді