Оладки з зеленою цибулею будуть у вас ситним та смачним сніданком, так і остиглими вони так само хороші. Їх можна назвати ледачими пиріжками з цибулею і яйцем. У цьому рецепті в тісто додається твердий сир. Спробуйте, вам неодмінно сподобається.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Цибуля зелена – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з зеленим цибулею. Пір’я зеленої цибулі промийте під проточною водою і обсушіть рушником. Потім цибулю наріжте на невеликі шматочки і перекладіть в посуд для замішування тіста.
Насипте до нарізання цибулі цукор, прованські трави і по своєму смаку сіль. Все добре перемішайте ложкою, трохи розчавлюючи цибулю.
Потім додайте до цибулі яйця. Якщо у вас велике яйце, то можете взяти 4 штуки. Цибуля з яйцем ще раз перемішайте.
Вказану кількість борошна просійте на сито, пересипте її до цибулі і ще раз перемішайте.
Шматок твердого сиру натріть на крупну тертку, перекладіть його в тісто і ще раз перемішайте, щоб він у тесті розподілився рівномірно. Посуд прикрийте кришкою і залиште тісто на 10-15 хвилин. За цей час лук дасть свій сік і тісто не дуже густим.
Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Ложкою викладайте тісто на сковорідку у вигляді акуратних оладок і обсмажте їх на невеликому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.
Обсмажені оладки з цибулею зі сковорідки перекладіть на шар паперових серветок, щоб видалити зайве масло.
Потім приготовлені оладки перекладіть на велику тарілку і подайте до столу з будь-яким соусом.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без кефіру Оладки без соди Оладки з яйцем і зеленою цибулею Пісні млинці без дріжджів