Готувати випічку на сухих дріжджах простіше, ніж на живих пресованих, так як ймовірність того, що тісто не підніметься практично відсутня. Паска виходить пишним, повітряним і легким.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Молоко пряжене – 250 мл
- Родзинки – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванільний цукор – 11 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати Олександрійський паска на сухих дріжджах легко! Підігрійте молоко і в глибокій мисці змішайте його з дріжджами і невеликою кількістю борошна, близько 200 грам.
все Добре вимішайте, щоб не залишилося грудочок, і залиште отриману опару підходити протягом 30 хвилин.
Розбийте яйця і акуратно відокремте білки від жовтків, до останніх додайте ванільний і звичайний цукор.
З допомогою міксера збийте білки з дрібкою солі до стійких піків, а жовтки з цукром і перемішайте до повного розчинення. Маса повинна буде посвітліти і збільшитися в об’ємі.
Збиті жовтки влийте до відстояною опарі і добре все перемішайте. Це краще робити за допомогою лопатки, щоб сильно не пошкодити пористу структуру майбутнього тесту.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі і також влийте до отриманої суміші.
По частинах введіть в опару збиті білки, акуратно розмішуючи всі лопаткою.
Потім просіяти через дрібне сито борошно.
Замісіть тісто. Воно має бути м’яким, ніжним, буде липнути до рук. Укрийте миску з ним зверху рушником або харчовою плівкою і залишити підходити на 1 годину.
після вказаного часу розкладіть тісто по формах для випічки, заповнюючи їх приблизно наполовину. Для пасок зазвичай використовують спеціальні паперові форми. Залиште тісто на півгодини, щоб воно піднялося.
тим часом Розігрійте духовку до 180 С і випікайте в ній паски близько 30-40 хвилин, в залежності від їх розмірів. Якщо дерев’яна шпажка виходить сухий – значить, вони готові.
Приємного апетиту!
Великодні паски Здобне тісто для пасок Олександрійський паску паску класичний Повітряні великодні паски Смачні великодні паски Страви на Великдень Тісто для пасок