Пишний і соковитий Олександрійський паска з коньяком ідеально підходить для свят. Випічка по особливому рецепту виходить смачною і повітряної і обов’язково здивує ваших гостей.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Вершки – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 15 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Цукати – 50 гр.
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
- Кардамон – 0.5 ч. л.
- Коньяк – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати олександрійський паска з коньяком? Приготуємо опару. Для цього вершки нагріваємо на водяній бані. Але важливо не перегріти, інакше це погано відіб’ється на дріжджах.
В теплі вершки додаємо столову ложку цукру, щіпку солі, дріжджі і дві столові ложки борошна. Ретельно перемішуємо вміст. Можна злегка збити віночком.
Накриваємо опару рушником, ставимо у тепле місце й чекаємо, поки вона виросте».
Коньяк нагріваємо на водяній бані і заливаємо їм кардамон, апельсинову цедру. Залишаємо настоюватися.
Родзинки промиваємо і заливаємо окропом на 10-15 хвилин.
Родзинки посипаємо невеликою кількістю борошна. Перемішуємо.
Яєчні жовтки збиваємо з цукром до білого стану.
яєчні жовтки додаємо розтоплене вершкове масло і рослинна. Перемішуємо до однорідності.
Повільно в яєчну суміш просіваємо борошно.
Вливаємо коньяк, замішуємо тісто хвилин 15 до однорідної гладкої маси.
Вмішуємо в тісто цукати і розпарений ізюм.
Розподіляємо тісто по формах. Прикриваємо рушником і залишаємо підходити на годину.
Випікаємо 35 хвилин при температурі 180 градусів.
Дістаємо готові паски з форм, остуджуємо і прикрашаємо за смаком.
Великодні паски без молока Великодні паски в духовці Паски з кардамоном паску класичний Повітряні великодні паски Страви на Великдень