Особливо влітку в сезон овочів хочеться їх стушкувати і приготувати щось смачне і корисне, наприклад, гаряче рагу. Тушкувати овочі будемо зі сметаною, без томатів, тому страва вийде без кислинки помідорів з вершковим смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баклажан – 2 шт.
- Кабачки (молоді) – 2 шт.
- Петрушка – 10 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сметана – 50 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Готувати овочеве рагу тушковане легко! Цибулю і моркву очистіть і сполосніть під проточною водою. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву тонкими кружками. Перекладіть овочі в каструлю з маслом і обсмажте 5 хвилин на невеликому вогні, перемішуючи.
Картопля очистіть і добре вимийте. Наріжте картоплю кубиками і покладіть в каструлю, влийте 1 / 3 склянки води і тушкуйте під кришкою 5 хвилин.
Капусту тонко наріжте і покладіть в каструлю, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
Кабачок промийте, розріжте хвостики і наріжте невеликими шматочками. Перекладіть їх у каструлю, перемішайте.
Баклажани очистіть від шкірки, наріжте не товстими шайбами і умочіть їх у борошні. Надсилайте баклажани в загальну каструлю, присипте сіллю і перцем за смаком.
Влийте 1/3 склянки води і тушкуйте на слабкому вогні 20 хвилин, періодично перемішуючи. Додайте сметану, перемішайте і готуйте 5 хвилин.
Всипте в каструлю подрібнені часник, дрібно порубану зелень і знімайте з плити. Залиште рагу на 5 хвилин під кришкою просочитися ароматами і подавайте.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу в каструлі Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами і капустою Овочеве рагу з кабачками і морквою