Рагу з овочів з печерицями можна вживати як самостійне блюдо, а можна у вигляді теплого салату до м’яса і гарніру. Баклажани додають злегка гострий нотку, тому перцю і часнику багато не знадобиться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 100 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Щавель – 1 пучок
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Томатний сік – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Баклажан помити і порізати разом зі шкіркою.
Влити в глибоку сковороду олію. Печериці помити і порізати пластинками. Обсмажувати в рослинній олії.
Додати до грибів баклажани і перемішати. Помідори нарізати кубиками і додати в сковороду. З перцю вирізати насінну коробку, порізати сам перець кубиками, додати до грибів. Цибулю порізати кубиками і також всипати в сковороду. Часник пропустити через прес, додати до овочів.
Відміряти потрібну кількість томатного соку.
Влити в сковороду томатний сік. Щавель промити, струсити зайву воду і дрібно нарізати, додати до овочів.
Добре посолити і поперчити страву, перемішати.
Гасити овочеве рагу до готовності.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Щавлевий суп без м'яса