З баклажанів з огірками ви можете приготувати на зиму простий і смачний овочевий салат на зиму. Овочі для нього завжди можна придбати в сезон заготовок. Додамо в салат трохи солодкого перцю і згасимо в томатному соусі. Закочувати салат для сімейного столу зручно в літрових банках. Готуємо без стерилізації.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Баклажан – 1.4 кг
- Помідори свіжі – 1.4 кг
- Огірки – 0.7 кг
- Болгарський перець солодкий – 0.7 кг
- Цибуля ріпчаста 0.3 кг
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло соняшникове – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування овочевого салату на зиму. Спочатку готуємо всі овочі для салату. Їх добре промиваємо під проточною водою.
У баклажанів і огірків видаляємо з обох сторін кінчики.
У перців видаляємо плодоніжки і насіння.
Цибулини очищаємо від лушпиння.
Банки моєму з харчовою содою і стерилізуємо будь-яким способом. Кришки кип’ятимо.
Баклажани нарізаємо на великі шматочки, добре посипаємо сіллю і залишаємо на 15 хвилин, щоб видалити гіркоту. Потім їх добре промиваємо проточною водою і віджимаємо зайву рідину.
Солодкий перець і огірки нарізаємо за розміром такими ж шматочками, як і баклажани, щоб всі овочі гарно виглядали в салаті.
Помідори хрестоподібно надрізаємо, ошпарюємо окропом і очистити від шкірки.
Потім їх подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або м’ясорубки. Отримане томатне пюре переливаємо в каструлю для гасіння салату і ставимо на середній вогонь.
Очищений цибулю шаткуємо на тонкі чверть колечка.
Кладемо цибулю в закипілий томат і тушкуємо протягом 5 хвилин.
Потім кладемо в цю каструлю нарізані баклажани, огірки і перець. Воду не додаємо, так як в салаті буде достатньо овочевого соку.
Каструлю прикриваємо кришкою і тушкуємо овочі на маленькому вогні протягом 20 хвилин від початку кипіння. Овочі, щоб не підгоріли, періодично перемішуємо дерев’яною ложкою.
До кінця гасіння додаємо в салат вказане в рецепті кількість солі, цукру, соняшникової олії і оцту салат і акуратно перемішуємо. Обов’язково пробуємо його на смак і коректуємо по необхідності. Тушкуємо салат ще 5 хвилин.
Приготовлений гарячий салат розкладаємо по стерильним баночках, заповнюючи їх до самого верху. Баночки герметично закорковуємо, перевертаємо на кришки і накриваємо теплим покривалом.
Охолоджений салат з баклажанів з огірками переносимо на зберігання.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Баклажани на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салати без капусти на зиму