З баклажанів з огірками ви можете приготувати на зиму простий і смачний овочевий салат на зиму. Овочі для нього завжди можна придбати в сезон заготовок. Додамо в салат трохи солодкого перцю і згасимо в томатному соусі. Закочувати салат для сімейного столу зручно в літрових банках. Готуємо без стерилізації.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Баклажан – 1.4 кг
  • Помідори свіжі – 1.4 кг
  • Огірки – 0.7 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0.7 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.3 кг
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло соняшникове – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування овочевого салату на зиму. Спочатку готуємо всі овочі для салату. Їх добре промиваємо під проточною водою.

У баклажанів і огірків видаляємо з обох сторін кінчики.

У перців видаляємо плодоніжки і насіння.

Цибулини очищаємо від лушпиння.

Банки моєму з харчовою содою і стерилізуємо будь-яким способом. Кришки кип’ятимо.

Баклажани нарізаємо на великі шматочки, добре посипаємо сіллю і залишаємо на 15 хвилин, щоб видалити гіркоту. Потім їх добре промиваємо проточною водою і віджимаємо зайву рідину.

Солодкий перець і огірки нарізаємо за розміром такими ж шматочками, як і баклажани, щоб всі овочі гарно виглядали в салаті.

Помідори хрестоподібно надрізаємо, ошпарюємо окропом і очистити від шкірки.

Потім їх подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або м’ясорубки. Отримане томатне пюре переливаємо в каструлю для гасіння салату і ставимо на середній вогонь.

Очищений цибулю шаткуємо на тонкі чверть колечка.

Кладемо цибулю в закипілий томат і тушкуємо протягом 5 хвилин.

Потім кладемо в цю каструлю нарізані баклажани, огірки і перець. Воду не додаємо, так як в салаті буде достатньо овочевого соку.

Каструлю прикриваємо кришкою і тушкуємо овочі на маленькому вогні протягом 20 хвилин від початку кипіння. Овочі, щоб не підгоріли, періодично перемішуємо дерев’яною ложкою.

До кінця гасіння додаємо в салат вказане в рецепті кількість солі, цукру, соняшникової олії і оцту салат і акуратно перемішуємо. Обов’язково пробуємо його на смак і коректуємо по необхідності. Тушкуємо салат ще 5 хвилин.

Приготовлений гарячий салат розкладаємо по стерильним баночках, заповнюючи їх до самого верху. Баночки герметично закорковуємо, перевертаємо на кришки і накриваємо теплим покривалом.

Охолоджений салат з баклажанів з огірками переносимо на зберігання.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Баклажани на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салати без капусти на зиму