Коли приходить пора відпочинку на природі, приготувати овочі на мангалі – відмінне рішення! Способів приготування овочів на мангалі безліч – можна насадити овочі на шампур, можна запікати у фользі, можна на решітці. Поєднання овочів з сиром є дуже вдалим, а їх запікання на мангалі робить дане блюдо подвійно смачним!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Сир Адигейський – 300 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати овочі на мангалі з сиром? Адигейський сир нарізаємо дрібними скибочками.
Кабачки промиваємо та нарізаємо кільцями.
Баклажани також необхідно вимити і нарізати кільцями.
Солодкий перець промийте, розріжте навпіл, приберіть насіння і внутрішні перегородки, потім наріжте плід на 4-6 частин (залежно від розміру).
Томати також промийте під проточною водою і наріжте досить товстими кільцями. Томати для цієї страви краще вибирати стиглі, але з щільною м’якоттю.
Всі підготовлені овочі, крім томатів, помістіть в підходящу ємність, приправте сіллю, меленим перцем та іншими спеціями за смаком. Полийте овочі рослинним маслом і гарненько все перемішайте.
Далі почергово одягніть овочі і сир на шампур.
Розкладаємо шампури з овочами над вугіллям і запікаємо до готовності, періодично перевертаючи їх.
Подавайте готову страву до столу прямо на шампурах, порційно, це виглядає дуже апетитно і ефектно.
Приємного вам апетиту!
Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани і помідори на мангалі Баклажани на мангалі Гарнір з кабачків Кабачки на грилі Овочі гриль на мангалі