Коли приходить пора відпочинку на природі, приготувати овочі на мангалі – відмінне рішення! Способів приготування овочів на мангалі безліч – можна насадити овочі на шампур, можна запікати у фользі, можна на решітці. Поєднання овочів з сиром є дуже вдалим, а їх запікання на мангалі робить дане блюдо подвійно смачним!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Сир Адигейський – 300 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати овочі на мангалі з сиром? Адигейський сир нарізаємо дрібними скибочками.

Кабачки промиваємо та нарізаємо кільцями.

Баклажани також необхідно вимити і нарізати кільцями.

Солодкий перець промийте, розріжте навпіл, приберіть насіння і внутрішні перегородки, потім наріжте плід на 4-6 частин (залежно від розміру).

Томати також промийте під проточною водою і наріжте досить товстими кільцями. Томати для цієї страви краще вибирати стиглі, але з щільною м’якоттю.

Всі підготовлені овочі, крім томатів, помістіть в підходящу ємність, приправте сіллю, меленим перцем та іншими спеціями за смаком. Полийте овочі рослинним маслом і гарненько все перемішайте.

Далі почергово одягніть овочі і сир на шампур.

Розкладаємо шампури з овочами над вугіллям і запікаємо до готовності, періодично перевертаючи їх.

Подавайте готову страву до столу прямо на шампурах, порційно, це виглядає дуже апетитно і ефектно.

Приємного вам апетиту!

Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани і помідори на мангалі Баклажани на мангалі Гарнір з кабачків Кабачки на грилі Овочі гриль на мангалі