Панкейкі без цукру можна приготувати з бананом. Він додасть тонкий приємний запах і вологу текстуру, і для випічки підійде перезрілий банан з темною шкіркою. У даному рецепті вам пропонується замісити тісто на кефірі і з вівсяної і пшеничного борошна в рівних кількостях. У тісто пропонується додати трохи зеленого чаю матчу, тобто порошкового чаю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Банан – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно вівсяна – 3 ст. л.
- Кефір – 1 склянка
- Окріп – 0.25 склянки
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Чай матчу – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування панкейків без цукру? У чашу блендера розмістіть один очищений і нарізаний на шматочки банан. Налийте в чашу кефір, окріп, вбийте яйце і насипте чай матчу і сіль. Всі ці інгредієнти подрібніть до стану однорідного пюре.
В окремий посуд насипте борошно двох видів (для отримання вівсяної муки подрібніть в кавомолці вівсяні пластівці). Перелийте до борошні пюре з блендера і замісіть тісто, щоб не було грудочок. Тісто залиште на 15-20 хвилин. За цей час воно стане густим.
Розігрійте сковорідку і трохи змащуємо її оливковою олією. Тісто налийте на сковорідку і спечіть панкейкі. Обсмажуйте їх на середньому вогні під закритою кришкою і за 2 хвилини на кожній стороні. Панкейкі до сковорідці не пристають і легко перевертаються.
З приготованого тесту у вас вийде 8-9 панкейків. Приготовлені млинці складайте стопкою на плоску тарілку.
Ваші вироби вийшли ароматними, м’якими і з гарним зеленуватим кольором.
Приємного апетиту!
Американські панкейкі Бананові панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі на кефірі класичні