Панкейкі без цукру можна приготувати з бананом. Він додасть тонкий приємний запах і вологу текстуру, і для випічки підійде перезрілий банан з темною шкіркою. У даному рецепті вам пропонується замісити тісто на кефірі і з вівсяної і пшеничного борошна в рівних кількостях. У тісто пропонується додати трохи зеленого чаю матчу, тобто порошкового чаю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Банан – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно вівсяна – 3 ст. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Окріп – 0.25 склянки
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Чай матчу – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування панкейків без цукру? У чашу блендера розмістіть один очищений і нарізаний на шматочки банан. Налийте в чашу кефір, окріп, вбийте яйце і насипте чай матчу і сіль. Всі ці інгредієнти подрібніть до стану однорідного пюре.

В окремий посуд насипте борошно двох видів (для отримання вівсяної муки подрібніть в кавомолці вівсяні пластівці). Перелийте до борошні пюре з блендера і замісіть тісто, щоб не було грудочок. Тісто залиште на 15-20 хвилин. За цей час воно стане густим.

Розігрійте сковорідку і трохи змащуємо її оливковою олією. Тісто налийте на сковорідку і спечіть панкейкі. Обсмажуйте їх на середньому вогні під закритою кришкою і за 2 хвилини на кожній стороні. Панкейкі до сковорідці не пристають і легко перевертаються.

З приготованого тесту у вас вийде 8-9 панкейків. Приготовлені млинці складайте стопкою на плоску тарілку.

Ваші вироби вийшли ароматними, м’якими і з гарним зеленуватим кольором.

Приємного апетиту!

Американські панкейкі Бананові панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі на кефірі класичні