Панкейкі з начинкою з шоколаду, приготовані на кефірі, виходять пишними, ароматними, з тонкою скоринкою і присмаком шоколаду. Шоколад для цих цілей краще взяти без добавок, ароматизаторів та замінників.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Кефір – 130 мл
- Борошно пшеничне – 230 – 250 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 30 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати панкейкі з начинкою легко! Шоколад розламати в мисочку.
Розтопити шоколад короткими 10-секундними імпульсами в мікрохвильовці, перелити в корнетик. Зробити на пергаменті або килимку плоскі кружечки з шоколаду, наливаючи його з корнетика. Прибрати в холодильник або морозильну камеру і дати застигнути.
Яйця розбити в миску. Збити їх до пишного стану. Додати цукровий пісок і перемішати. Влити кефір, посолити, половину борошна просіяти, всипати соду. Збити міксером.
Додати в тісто борошно, перемішати. Вийде густе тісто. Влити рослинне масло і знову збити. Тісто готове.
Розігріти сковороду на середньому вогні без масла. Викладати ложкою тісто для панкейків невеликими круглими коржами. У середину кожного панкейка класти по кружечку шоколаду.
Шоколад покрити зверху ще невеликою кількістю тесту. Перевернути і досмажити до готовності близько 40 сек.
Подавати, склавши акуратною стопкою і полив невеликою кількістю розтопленого шоколаду.
Приємного апетиту!
Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі класичні