У зв’язку з поширенням правильного харчування став популярним відмова від рафінованого цукру, пшеничного борошна і дріжджів у випічці. Представляємо вам рецепт смачної паски з бісквітного тесту на кефірі, рисової і кукурудзяної муки з додаванням розпушувача.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Для тіста: –
- Яйце – 3 шт.
- Рисова мука біла – 90 гр.
- Мука кукурудзяна – 50 гр.
- Кефір знежирений – 150 мл
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Курага – 15 гр.
- Лимонна цедра – 0.5 шт.
- Волоський горіх – 15 гр.
- Для глазурі: –
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати паска без дріжджів і цукру? Відокремити білки від жовтків у 3 яєць. У жовтки влити кефір і всипати підсолоджувач.
Окремо просіяти борошно двох видів, перемішати. Всипати туди ж розпушувач і перемішати знову.
Потроху ввести борошно в загальну масу і розмішати вінчиком для однорідності.
Курагу і горіхи заздалегідь промити в теплій воді, нарізати невеликими шматочками за допомогою гострого ножа. Зняти цедру з вимитого лимона за допомогою терки для цитрусових, не зачіпаючи білу частину шкірки. Змішати начинку для паски і прибрати в сторону.
Білки окремо збити знежиреним за допомогою оцту віночком міксера до стійких піків.
Додати порціями збиті білки в тісто і акуратними рухами добре перемішати. Всипати начинку і ретельно перемішати ще раз.
Тісто перекласти у форму для випічки діаметром близько 12 см, випікати в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці 45 хв. При бажанні в кінці випічки можна накрити форму фольгою, щоб паска не почав пригорати.
Для глазурі збити 1 білок до стійкої піни, всипати підсолоджувач. Збивати до отримання стійкої повітряної маси. Намазати глазур на злегка остиглий паска і прикрасити його за своїм розсудом.
Паска виходить пористим і повітряним, однак має калорійність в рази меншу, ніж традиційний.
Приємного апетиту!
Великодні паски без дріжджів Великодні паски без родзинок Великодні паски в духовці Великодні паски на кефірі без дріжджів Лимонні паски паски з цедрою лимона Солодкі паски