Ароматні рум’яні паски – популярний святкове блюдо. Спробуйте приготувати за особливим рецептом з коньяком і шафраном. Ви обов’язково приємно здивуєте своїх домашніх і гостей!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Борошно пшеничне – 3 ст.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Шафран – 0.5 ч. л.
- Коньяк – 40 мл
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Ізюм – за смаком
- Ваніль – 0.5 шт.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Свіжі дріжджі – 15 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Ваніль – 0.5 шт.
- Яєчний білок – 3 шт.
- Сіль – на кінчику ножа
- Цукор-пісок – 1 склянка
Процес приготування:
Як почати готувати паску з шафраном і коньяком? Коньяк змішуємо з цедрою апельсина. Якщо будемо додавати родзинки, то кладемо його сюди ж. Наполягаємо деякий час.
Приготуємо опару. Молоко доводимо до кипіння з половиною стручка ванілі. Охолоджуємо до теплого стану, виймаємо ваніль і додаємо цукор. Перемішуємо. Додаємо дріжджі, просіваємо борошно. Замішуємо і ставимо в тепле місце настоюватися 30-40 хвилин.
Знову гріємо молоко, потім розтоплюємо в ньому вершкове масло Потім додаємо сіль, насіння з стручка ванілі і шафран. Перемішуємо.
Якщо до цього часу вже підійшла опара, перемішуємо її з молочною сумішшю.
Додаємо цукор і яйця з жовтками. Білки залишаємо, вони нам знадобляться для глазурі.
Збиваємо вміст, потім поступово просіваємо борошно, додаємо ізюм з коньяком. Замішуємо.
Тісто залишаємо в теплому місці на годину.
Розливаємо готову масу по формах і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Починаємо готувати при температурі 200 градусів, поступово зменшуючи до 180.
Дістаємо готові паски з форм. Окремо збиваємо яєчні білки з сіллю і цукром до стану густого крему.
Обмазуємо домашньої паски глазур’ю, прикрашаємо за смаком. Готове. Приємного апетиту!
Здобне тісто для пасок Паски з начинкою великодні паску класичний паску на живих дріжджах Святковий стіл на Великдень Солодкі паски Тісто для пасок