Сирна паска – прекрасна альтернатива класичним великодніх куличам. Додавання в тісто сиру робить такий паска ніжним і дуже смачним. Готується така випічка недовго, не вимагаючи при цьому спеціальних навичок. Відійдіть від традиційної великодньої випічки і порадуйте сім’ю ароматними сирними пасками.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сир – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Крохмаль картопляний – 200 гр.
- Яйце – 50 гр.
- Розпушувач тіста – 4 шт.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Ванілін – 250 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Глазур для прикраси
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати паску з сиром без дріжджів? Начинку для паски у вигляді родзинок необхідно залити окропом, щоб він розм’як. Вже можна включити духовку і розігріти її до температури 180 градусів.
Потім приступаємо до тесту. У глибокій ємності з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукровий пісок, збиваємо дані компоненти міксером.
До отриманої масі слід додати сир і курячі яйця, продовжуючи при цьому працювати міксером. Сирна маса у результаті повинна вийти однорідною, без грудочок.
Після цього всипаємо в робочу ємність необхідну кількість крохмалю, розпушувача, пшеничного борошна і ванільного цукру. Спочатку все можна перемішати звичайною ложкою, потім знову все необхідно збити міксером до утворення однорідного і еластичного тіста.
Розм’якшений родзинки обсушуємо паперовим рушником.
Далі начинку вмішуємо в тісто таким чином, щоб родзинки максимально рівномірно розподілився.
Підготовлене тісто з родзинками розкладаємо по формах. Можна використовувати як паперові, так і металеві ємності. Тісто повинне займати приблизно половину від обсягу форми.
В розігріту духовку ставимо випікатися сирні паски на 35-40 хвилин (невеликі за розміром паски вимагає менше часу – приблизно 20 хвилин).
Остиглі паски за бажанням покриваємо глазур’ю і прикрашаємо кондитерської посипкою.
Приємного вам чаювання!
Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі паска без дріжджів з родзинками паска з родзинками класичний Повітряні великодні паски Сирні паски Страви на Великдень