Знамениті паски – основа святкової випічки. Додавання цукатів і родзинок зробить ласощі ще більш апетитним і ароматним. Ідеальний варіант для вашого сімейного столу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 250 гр.
- Свіжі дріжджі – 25 гр.
- Цукор-пісок – 0,75 склянки
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати паска з цукатами та родзинками. Яйця збиваємо з цукром до повного розчинення останнього.
Свіжі дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплого молока,накриваємо і даємо опарі постояти 10-20 хвилин. Потім змішуємо з яєчною сумішшю.
Просіваємо борошно, виливаємо залишився молоко і розтоплене вершкове масло. Ретельно замішуємо тісто. Ставимо його в тепле місце. Чекаємо, поки підніметься. Приблизно на 60 хвилин.
Тепер можна вмішувати родзинки і цукати. Викладаємо тісто для майбутнього паски у форму для випікання і залишаємо хвилин на 20, а потім відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів, на одну годину.
Готові паски можна прикрасити глазур’ю. Потім даємо ласощів трохи охолонути і подаємо до столу.
Великодні паски в духовці Вершкові великодні паски Віденське тісто для пасок Вологі великодні паски Паски з начинкою великодні паску класичний Смачні великодні паски