У моїй родині всі великі любителі макаронів. Я часто готую різні страви з макаронних виробів. Але найулюбленішим блюдом для нас є класична паста Карбонара. Страва з беконом без вершків виходить неймовірно ніжним і соковитим.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Бекон – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Масло оливкове – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати класичний рецепт пасти карбонара з беконом без вершків, бекон наріжте тонкою соломкою. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений.
Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці і викладіть в глибоку миску. Можна використовувати будь-сир твердого сорту. Потім додайте курячі жовтки. Добре перемішайте до однорідної консистенції.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і пропустіть через прес. Розігрійте Сковороду на невеликому вогні, змастіть оливковою олією, покладіть подрібнений часник і бекон і, періодично помішуючи, злегка обсмажте. Додайте сирно-яєчну масу, посоліть і поперчіть, доведіть соус до загусання.
У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, процідіть через друшляк, розкладіть на порції і полийте соусом. Класичну пасту Карбонара з беконом без вершків подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом