У моїй родині всі великі любителі макаронів. Я часто готую різні страви з макаронних виробів. Але найулюбленішим блюдом для нас є класична паста Карбонара. Страва з беконом без вершків виходить неймовірно ніжним і соковитим.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Бекон – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Масло оливкове – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати класичний рецепт пасти карбонара з беконом без вершків, бекон наріжте тонкою соломкою. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці і викладіть в глибоку миску. Можна використовувати будь-сир твердого сорту. Потім додайте курячі жовтки. Добре перемішайте до однорідної консистенції.

Часник очистіть від лушпиння, промийте і пропустіть через прес. Розігрійте Сковороду на невеликому вогні, змастіть оливковою олією, покладіть подрібнений часник і бекон і, періодично помішуючи, злегка обсмажте. Додайте сирно-яєчну масу, посоліть і поперчіть, доведіть соус до загусання.

У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, посоліть, викладіть необхідну кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, процідіть через друшляк, розкладіть на порції і полийте соусом. Класичну пасту Карбонара з беконом без вершків подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом