Після приготування м’яса на вогні залишаються тліюче вугілля на мангалі. Давати їм пропасти просто так – злочин. Адже на них можна приготувати дуже смачні печериці. Гриби за цим рецептом виходять дуже ароматними, з димком. Вони відмінно підходять в якості гарніру для будь-яких страв на грилі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Масло оливкове – 50 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Чебрець свіжий – 1 гілка
- Сіль – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування печериць на вугіллі смачний! Печериці помити, просушити на паперовому рушнику. З капелюшків грибів зняти плівку.
В глибокій ємності змішати сметану, оливкова олія, вичавити туди сік одного лимона, додати рубаний чебрець, сіль і італійські трави за смаком.
В ємність з маринадом всипати печериці, все акуратно перемішати, залишити ненадовго для маринування.
На мангал з тліючим вугіллям на решітку викласти підготовлені печериці в маринаді.
Смажити гриби з двох боків до утворення золотистої скоринки. Печериці на вугіллі готові до подачі на стіл!
Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі