Печінковий торт з курячої печінки з молоком – дивно красиве і неймовірно смачне блюдо. Воно відмінно впишеться і в якості урочистій закуски на святковий стіл, і в якості основного блюда на сімейний обід. Головне, що печінковий торт готується швидко і не вимагає багато зусиль від господині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Маслини – 8 шт.
- Петрушка – 0.5 пучків
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування печінкового торта з курячої печінки з молоком. Замочуємо курячу печінку у воді на годину. Потім воду зливаємо, печінка обсушуємо на паперових рушниках. Потім печінку подрібнюємо блендером.
Цибулю очистити, дрібно нарізаємо.
Цибулю змішуємо з печінкою, вливаємо туди 50 мл молока. Додаємо 1 яйце, борошно, сіль і перець.
Отриману масу ретельно перемішуємо.
Ложкою викладаємо масу на розігріту сковороду з рослинним маслом. Акуратно розподіляємо печінковий тісто по всій сковороді.
Смажимо коржі з двох сторін по 2-3 хвилини.
Готуємо прошарок. У глибокій ємності збиваємо 3 яйця, 100 мл молока, солимо суміш і перчимо, збиваємо. Смажимо на олії з двох сторін.
Помідори нарізаємо часточками, маслини – кільцями. 2 яйця відварюємо круто.
На плоску тарілку викладаємо печінковий торт, змащуємо його майонезом, потім викладаємо яєчний млинець, змащуємо майонезом, на нього – часточки помідорів, далі все повторюємо.
Прикрашаємо верхівку печінкового торта помідорами, нарізаними на шматочки яйцями, маслинами. Відправляємо печінковий торт з курячої печінки з молоком в холодильник на кілька годин. Після можна подавати нашу красу до столу!
Печінковий торт Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з курячої печінки Печінковий торт ПП Торти