Печінковий торт з курячої печінки з молоком – дивно красиве і неймовірно смачне блюдо. Воно відмінно впишеться і в якості урочистій закуски на святковий стіл, і в якості основного блюда на сімейний обід. Головне, що печінковий торт готується швидко і не вимагає багато зусиль від господині.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Маслини – 8 шт.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування печінкового торта з курячої печінки з молоком. Замочуємо курячу печінку у воді на годину. Потім воду зливаємо, печінка обсушуємо на паперових рушниках. Потім печінку подрібнюємо блендером.

Цибулю очистити, дрібно нарізаємо.

Цибулю змішуємо з печінкою, вливаємо туди 50 мл молока. Додаємо 1 яйце, борошно, сіль і перець.

Отриману масу ретельно перемішуємо.

Ложкою викладаємо масу на розігріту сковороду з рослинним маслом. Акуратно розподіляємо печінковий тісто по всій сковороді.

Смажимо коржі з двох сторін по 2-3 хвилини.

Готуємо прошарок. У глибокій ємності збиваємо 3 яйця, 100 мл молока, солимо суміш і перчимо, збиваємо. Смажимо на олії з двох сторін.

Помідори нарізаємо часточками, маслини – кільцями. 2 яйця відварюємо круто.

На плоску тарілку викладаємо печінковий торт, змащуємо його майонезом, потім викладаємо яєчний млинець, змащуємо майонезом, на нього – часточки помідорів, далі все повторюємо.

Прикрашаємо верхівку печінкового торта помідорами, нарізаними на шматочки яйцями, маслинами. Відправляємо печінковий торт з курячої печінки з молоком в холодильник на кілька годин. Після можна подавати нашу красу до столу!

Печінковий торт Печінковий торт класичний Печінковий торт на сковороді з курячої печінки Печінковий торт ПП Торти