Перець нарізають і варять протягом 5 хвилин в маринаді з води, рослинної олії, оцту, солі, цукру, лаврового листа і перцю. Потім все розкладається по банкам разом з шматочками часнику і кропом. Виходить дуже смачна закуска.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Кріп – 30 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець духмяний – 5 шт.

Процес приготування:

Готувати перець в маслі і оцті на зиму просто! Для початку вибираємо пружні свіжі плоди. Також краще брати різнокольорові перці, щоб підсумкова заготівля вийшла яскравою і красивою. Ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.

Видаляємо з перців насіння разом з плодоніжкою. Потім нарізаємо їх великими шматочками або четвертинами.

Приступаємо до приготування маринаду. Беремо відповідну каструлю і наливаємо в неї питну воду. Додаємо до неї рослинне масло, столовий оцет, сіль, цукровий пісок, запашний перець горошком і лавровий лист. Ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин, постійно помішуючи, поки сіль з цукром не розчиняться повністю.

Відправляємо в маринад нарізаний перець. Найкраще робити це партіями, так як всі кількість перцю не поміститься в каструлю і цей обсяг маринаду за раз. Доводимо до кипіння, акуратно перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин. Можна поварити перець більше, тоді він стане більш м’яким.

Готуємо банки. Для початку добре промиваємо їх під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом (в мікрохвильовій печі, на пару або в духовці). Окремо кип’ятимо кришки.

Кріп промиваємо під прохолодною водою і даємо йому обсохнути на паперовому рушнику. Часник очищаємо і нарізаємо його невеликими шматочками.

На дно стерильних банок закладаємо кріп і пару шматочків часнику. Тепер щільно укладаємо туди болгарський перець. Зверху знову кладемо кріп з часником. Заливаємо вміст банок маринадом і закатуємо всі стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо їх у рушник або покривало і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Прибираємо готові перці на зберігання в льох або холодильник. Відкриваємо взимку і подаємо до столу в якості закуски до основної страви. Приємного апетиту!

Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму