Пісний манник з яблуками – ароматне, смачне ласощі, яке легко приготувати вдома! Це ідеальний десерт до чаю, адже дозволяємо зберегти фігуру. А щоб надати страві особливу насолоду і апетитність, додамо в тісто мед, горіхи і сухофрукти. Манник вийде просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Манна крупа – 210 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Масло рослинне – 110 мл
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Мед – 5 ст. л.
  • Горіхи – 50 гр.
  • Ізюм – 80 гр.
  • Цукати – за бажанням

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісного лепешняку з яблуками? Воду кип’ятимо, охолоджуємо до 30-40 градусів і заливаємо їй манку. Додаємо мед і розмішуємо. Даємо настоятися манці близько півгодини.

Борошно просіваємо через ситечко.

Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, щоб він розм’як. А горіхи дробимо в блендері або ножем.

Тепер додаємо в манку борошно, ванілін, олію, горіхи, родзинки і цукати. Гасимо оцтом Соду і також додаємо його в тісто. Ретельно розмішуємо.

Яблука промиваємо і розрізаємо їх тонкими часточками

Беремо форму для випікання змащуємо дно і бортики рослинним маслом і викладаємо ½ частину тіста, рівномірне його розподіляємо. Потім кладемо шар яблук і знову тісто. Духову піч нагріваємо до 200 градусів і випікаємо манник 20-25 хв.

Приємного апетиту!

Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока Манник з яблуками Маннік на воді Маннік на воді без яєць Пісний манник ПП манник