Поєднання розсипчастого пісочного тіста, соковитою черешні і ніжною сметанною заливки сподобається всім любителям домашньої випічки. Подавати пиріг бажано добре охолодженим, щоб заливка стабілізувалася і тримала форму.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 200 гр.
- Кефір – 50 мл
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 175 гр.
- Черешня – 400 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Для приготування пирога з пісочного черешнею зі сметанною заливкою розм’якшене вершкове масло розтираємо з цукровим піском (беремо 75 грамів із зазначеної кількості). Додаємо до масляної маси жовток і кефір, перемішуємо. Просіваємо борошно і додаємо її в отриману масу, швидко замішуємо м’яке оформлене тісто.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Пісочне тісто розподіляємо руками у формі. Робимо бортики по периметру. Наколюємо виделкою, щоб при випічці тісто не вздувалось. Ставимо форму з тестом в холодильник на десять хвилин.
Для приготування сметаною заливки в окрему миску кладемо сметану, яйця, цукор, що залишився і ванілін з крохмалем. Ретельно перемішуємо віночком до однорідності.
Черешню очищаємо від кісточок, сік зливаємо. Якщо ягоди заморожені, то обов’язково розморожуємо. Як варіант, можна використовувати консервовану черешню. Підготовлені ягоди викладаємо на охолоджене тісто у формі. Заливаємо сметанною сумішшю.
Духовку розігріваємо до температури 170 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень і випікаємо протягом сорока п’яти хвилин. Після цього духовку вимикаємо, але пиріг не дістаємо. Даємо йому постояти в остигає духовці ще двадцять хвилин. Готовий пиріг дістаємо з духовки, прибираємо в холодильник на годину. Після охолодження випічку розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані