Пісочний пиріг з полуницею та сметаною готується з усім зрозумілих і знайомих інгредієнтів, а результат радує своїм смаком не менш популярних нині тарти, які так часто можна зустріти в кондитерських. Обов’язково приготуйте, він настільки легкий у приготуванні, наскільки смачний!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вода крижана – 90 мл
  • Для начинки: –
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Полуниця – 0,5 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати пісочний пиріг з полуницею та сметаною. Просіяти в глибоку миску борошно і всипте в нього дрібку солі. Покладіть туди шматок холодного вершкового масла і почніть нарізати його холодним ножем прямо в борошні. Такий процес ще називають – рубати масло. Звідси одна з назв пісочного тіста – рубане. В результаті у вас повинна вийти олійно-борошняна крихта. Зробіть в ній лунку і налийте туди крижану воду. Замісіть еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник охолоджуватися. Для цього вистачить 15-20 хвилин.

Поки пісочне тісто охолоджується займіться полуничною начинкою. Переберіть ягоди, позбавляючись від хвостиків і поганих ягід. Потім помийте і обсушіть їх. Якщо ягоди великі, розріжте на частини. Якщо дрібні, то можете залишити цілими.

Охолоджене тісто перекладіть у форму для випічки і рівномірно розподіліть його по всій поверхні. Сформуйте бортики висотою близько 4 див. В пісочній основі зробіть проколи вилкою. Це не дасть деформуватися пісочному тісту при випічці.

Приготуйте заливку з сметани, змішавши її спочатку з яйцями, двома видами цукру, а потім додавши борошно і кукурудзяний крохмаль. Для приготування заливки можете скористатися як міксером, так і звичайним віночком. В пісочну основу перекладіть полуницю, розподіляючи по всій поверхні. Зверху залийте готової заливкою.

Випікайте пісочний пиріг з полуницею та сметаною в попередньо розігрітій до 200°С духовці 30-35 хвилин. Після чого вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте пирогу охолонути, не дістаючи його з духовки ще 10-15 хвилин. Якраз цього часу вам вистачить, щоб заварити запашний трав’яний чай.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з полуницею Заливний пиріг на сметані Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею з пісочного тіста Пиріг з полуницею та сметанною заливкою Тісто для заливного пирога