Приготувавши пиріг за даним рецептом, ви познайомитеся з дуже оригінальним поєднанням хрусткою піщаної основи, свіжої полуниці, без будь-якої термічної обробки і смачного желе з власноруч приготованого полуничного соку на желатині.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 320 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Вода холодна – 50 мл
- Для начинки: –
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Полуниця – 1,2 кг
- Вода – 210 мл
- Желатин харчовий – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати пісочний пиріг з полуницею та желе легко! Змішайте сухі інгредієнти (борошно, цукор і сіль). Потім прямо в ємність до сухих інгредієнтів натріть холодне масло. Діставайте його з холодильника безпосередньо перед тим, як будите натирати, не тримайте при кімнатній температурі. Перетріть все руками в дрібну крихту. Робіть це швидко, щоб не передавати майбутньому пісочному тісту тепло від ваших рук. Потім влийте холодну воду, можна навіть крижану, прямо їх морозильника, і замісіть еластичне тісто. Сформуйте з нього кулю, загорнути в харчову плівку і покладіть на верхню полицю холодильника мінімум на годину.
Дістаньте тісто з холодильника, підготуйте форму для випічки піщаної основи і відріжте два шматки пергаменту розміром більше, ніж форма.
Розкачайте тісто між двома листами пергаменту, щоб надалі його можна було легко перенести у форму для випічки, і воно не прилипло до робочої поверхні. Товщина тесту для пісочної основи не повинна бути більше одного сантиметра. Один з аркушів пергаменту зніміть. За допомогою другого перенесіть розкатане тісто у форму.
Акуратно розподіліть пісочне тісто за формою, зріжте все зайве і зробіть проколи вилкою. Знову накрийте пісочну основу пергаментом, на який висипте вантаж, наприклад, квасоля. Поряд з проколами виделкою, вантаж допоможе уникнути деформації майбутньої основи пирога при термічній обробці. Поставте форму для випічки в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і випікайте 30 хвилин.
В цей час замочіть в холодній воді желатин для майбутнього желе. При використанні порошкового желатину кондитери дотримуються співвідношення 1 до 6, тобто на 10 гр. желатину необхідно 60 мл води.
Всипте в сотейник 200 гр. цукру, кукурудзяний крохмаль і влити 150 мл води. Поставте на середній вогонь і доведіть масу до кипіння, постійно помішуючи. Варіть ще близько 5 хвилин. У вас повинен вийти густий цукровий сироп.
Переберіть і промийте полуницю. Відкладіть 200 гр. У глибоку миску і пюрируйте ягоду заглибним блендером.
Влийте в полуничне пюре злегка охолоджений цукровий сироп. Перемішайте.
В каструлю діаметром трохи менше миски з полуничним пюре налийте трохи води і поставте на вогонь. Зверху на каструлю поставте миску. Так ви спорудити конструкцію для парової лазні. Нагрівайте на ньому полуничне пюре з цукровим сиропом, потім додайте туди ж набряклий желатин і заважайте, поки він повністю не розчиниться. Зніміть майбутнє полуничне желе з вогню.
В остиглу полуничну основу помістіть цілі ягоди полуниці і акуратно залийте їх желе. Поставте пиріг в холодильник до повного застигання желе.
Пісочний пиріг з полуницею та желе подавайте до столу охолодженим.
Приємного апетиту!
Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовке Пиріг з полуницею з пісочного тіста Пироги