Приємне поєднання ніжної, м’якої, з легкої ягідної кислинкою сметанною заливки і хрусткого пісочного тіста нікого не залишить байдужим до цього пирога, а завдяки волозі в начинці корж не вийде занадто жорстким.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сметана – 375 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вишня – 500 гр.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати пісочний пиріг з вишнями та сметаною? 500 грам борошна просіяти через дрібне сито в глибоку миску. Додайте сіль і розпушувач, перемішайте.
Попередньо розм’якшене масло наріжте невеликими кубиками або пластинками, додайте до сухої суміші і перетріть з допомогою вилки до стану крихти.
Наступної додайте до тесту 125 грам сметани і замішайте тісто з допомогою лопатки. Коли воно почне формуватися в однорідний ком, присипте борошном робочу поверхню і продовжуйте вимішувати тісто вже руками. Потім сформуйте з нього кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 10 хвилин.
Тим часом в окремій мисці змішайте цукор з яйцем і ванільним цукром. Це можна зробити як за допомогою ручного віночка або міксера, так і звичайною виделкою, головне домогтися однорідної консистенції.
Додайте до суміші борошно, близько двох столових ложок, і одну столову ложку крохмалю. Ці інгредієнти дозволять начинці тримати форму і нагадувати по консистенції пудинг. Також введіть сметану і перемішайте все до однорідності, позбавляючись від всіх борошняних грудочок.
Вишні промийте, обсушіть і видаліть кісточки. Якщо ягоди заморожені, дайте їм відлежатися в друшляку, щоб зійшов сік. Додайте крохмаль і акуратно перемішайте, намагаючись не пошкодити плоди. Це необхідно, щоб при випіканні виділялося менше соку, а той, який все-таки виділиться, буде густіти.
Охолоджене тісто розкачайте в пласт товщиною 5-7 міліметрів, перенесіть на форму для випічки і утрамбуйте, формуючи приблизно однакові по всьому периметру бортики.
Всередину основи викладіть ягоди, розрівняйте їх за допомогою лопатки і залийте зверху сметанним кремом.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 С протягом 45-50 хвилин. Пісочні бортики до цього часу повинні підрум’янитися, а начинка злегка піднятися і підсохнути зверху.
Смачного!