Приємне поєднання ніжної, м’якої, з легкої ягідної кислинкою сметанною заливки і хрусткого пісочного тіста нікого не залишить байдужим до цього пирога, а завдяки волозі в начинці корж не вийде занадто жорстким.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сметана – 375 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вишня – 500 гр.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати пісочний пиріг з вишнями та сметаною? 500 грам борошна просіяти через дрібне сито в глибоку миску. Додайте сіль і розпушувач, перемішайте.

Попередньо розм’якшене масло наріжте невеликими кубиками або пластинками, додайте до сухої суміші і перетріть з допомогою вилки до стану крихти.

Наступної додайте до тесту 125 грам сметани і замішайте тісто з допомогою лопатки. Коли воно почне формуватися в однорідний ком, присипте борошном робочу поверхню і продовжуйте вимішувати тісто вже руками. Потім сформуйте з нього кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 10 хвилин.

Тим часом в окремій мисці змішайте цукор з яйцем і ванільним цукром. Це можна зробити як за допомогою ручного віночка або міксера, так і звичайною виделкою, головне домогтися однорідної консистенції.

Додайте до суміші борошно, близько двох столових ложок, і одну столову ложку крохмалю. Ці інгредієнти дозволять начинці тримати форму і нагадувати по консистенції пудинг. Також введіть сметану і перемішайте все до однорідності, позбавляючись від всіх борошняних грудочок.

Вишні промийте, обсушіть і видаліть кісточки. Якщо ягоди заморожені, дайте їм відлежатися в друшляку, щоб зійшов сік. Додайте крохмаль і акуратно перемішайте, намагаючись не пошкодити плоди. Це необхідно, щоб при випіканні виділялося менше соку, а той, який все-таки виділиться, буде густіти.

Охолоджене тісто розкачайте в пласт товщиною 5-7 міліметрів, перенесіть на форму для випічки і утрамбуйте, формуючи приблизно однакові по всьому периметру бортики.

Всередину основи викладіть ягоди, розрівняйте їх за допомогою лопатки і залийте зверху сметанним кремом.

Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 С протягом 45-50 хвилин. Пісочні бортики до цього часу повинні підрум’янитися, а начинка злегка піднятися і підсохнути зверху.

Смачного!

Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею на сметані Пиріг з замороженої вишнею Пироги з вишнею Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою