Красивий і смачний пісочний пиріг з солодкою начинкою зі свіжої полуниці це ідеальне частування для вечірнього чаювання. Приготувати його можна з звичних для більшості господинь інгредієнтів – борошна, маргарину, цукру і звичайно ж полуниці.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 3 склянки
- Маргарин вершковий – 250 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Полуниця – 500 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Вода – 0,5 ст.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пісочного пирога зі свіжою полуницею? У глибокій мисці м’який маргарин розітріть з половиною норми цукру (півсклянки). Не забудьте додати ванільний цукор. Всипте в розпушувач і борошно просіяти їх разом в миску до розтертого з цукром маргарину. Замісіть тісто. Воно повинно вийти податливим і еластичним. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте в холодильник на той час, поки будете готувати начинку для пирога.
Переберіть полуницю, промийте її і розрізати кожну ягоду навпіл. Перекладіть підготовлену полуницю в сотейник. Туди ж всипте цукор, що залишився. У невеликій ємності розчиніть кукурудзяний крохмаль у воді. Влийте в сотейник з ягодами і цукром. Нагрійте масу до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, і вимкніть вогонь.
Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві частини. Одну частину тіста розкачайте в тонкий пласт і перенесіть його в форму для випічки з допомогою качалки. Вже у формі сформуйте бортики однакової висоти.
Другу частину тіста так само розкачайте, але тонше, ніж був постелений перший пласт для основи пирога. Виріжте з тіста фігурки. Зручно це робити формочками для печива, однак, якщо у вас таких нема, то можете скористатися склянкою і зробити кола, або просто нарізати тісто на ромби за допомогою ножа.
За час, поки ви займалися розкочуванням тіста, полунична начинка встигла охолонути. Перекладіть її в пісочну основу для пирога і рівномірно розподіліть.
На полуничну начинку викладіть фігури з тіста. Укладайте їх одну на одну.
Увімкніть духовку і нагрійте його до 180°. Поки духовка розігрівається, змастіть поверхню пирога яєчними жовтками. Завдяки ним, під час запікання пиріг добре зарум’яниться.
Поставте форму з пирогом в розігріту духовку і випікайте приблизно 30-35 хвилин. Подавати пісочний пиріг зі свіже полуницею краще охолодженим.
Приємного апетиту!
Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пироги