Одним з обов’язкових пунктів правильного приготування узбецького плову є витоплювання жиру з курдючного сала. Саме на ньому готується основа-зажарка цієї страви або по-іншому казан.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баранина – 500 гр.
- Курдюк – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Рис пропарений – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Перець чилі – 1 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову з баранини з курдюком в казані? Курдюк наріжте кубиками, викладіть його в казан і вытопите з нього жир. Шкварки вийміть з казана.
М’ясо наріжте шматками середнього розміру, викладіть його в казан і обсмажте до золотистої скоринки на сильному вогні.
Лук наріжте півкільцями, моркву – соломкою. Спочатку разом з м’ясом обсмажте цибулю пару хвилин, потім додайте моркву. Засмажку залийте окропом, залиште на вогні 1-1,5 години під закритою кришкою.
Далі викладіть в казан промитий рис, посоліть.
Залийте рис окропом, втисніть в нього головку часнику і гострий стручкової перець, додайте приправу для полова.
Тушкуйте плов під кришкою на помірному вогні 30 хвилин до готовності. Потім зніміть казан з вогню, дайте плову настоятися під кришкою 10 хвилин, перемішайте його і подавайте на стіл гарячим.
Смачного!