Плов азербайджанською можна приготувати без м’яса, цей варіант виходить дуже смачним і ситним. Пряні спеції додадуть страві особливу родзинку і зроблять його ще апетитніше! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Гарбуз – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати плов з гарбузом без м’яса азербайджанською. Рис моєму в холодній воді, а потім відварюємо в киплячій до готовності близько 15 хв.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками невеликого розміру.

Тепер підготуємо морква, її також очищаємо і натираємо з допомогою великої терки.

В гарбузі краще зрізати шкірку, особливо якщо вона не молода. Потім порізати шматочками 1*1 див.

Сковороду змащуємо олією і викладаємо цибулю з морквою, смажимо 5-6 хв. і додаємо гарбуз. Продовжуємо смажити 10 хв

Додаємо відварений рис і спеції (перець червоний, зіру, коріандр), а також сіль за смаком, якщо її виявилося недостатньо. Перемішуємо і смажимо ще 5 хв

Приємного апетиту!

Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з овочами Співвідношення рису і води для плову в мультиварці