Плов азербайджанською можна приготувати без м’яса, цей варіант виходить дуже смачним і ситним. Пряні спеції додадуть страві особливу родзинку і зроблять його ще апетитніше! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Гарбуз – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати плов з гарбузом без м’яса азербайджанською. Рис моєму в холодній воді, а потім відварюємо в киплячій до готовності близько 15 хв.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо кубиками невеликого розміру.
Тепер підготуємо морква, її також очищаємо і натираємо з допомогою великої терки.
В гарбузі краще зрізати шкірку, особливо якщо вона не молода. Потім порізати шматочками 1*1 див.
Сковороду змащуємо олією і викладаємо цибулю з морквою, смажимо 5-6 хв. і додаємо гарбуз. Продовжуємо смажити 10 хв
Додаємо відварений рис і спеції (перець червоний, зіру, коріандр), а також сіль за смаком, якщо її виявилося недостатньо. Перемішуємо і смажимо ще 5 хв
Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з овочами Співвідношення рису і води для плову в мультиварці