Плов з кальмарами сподобається всім! Якщо м’ясний плов набрид, можна внести різноманітність і приготувати плов з морепродуктом – кальмарами. Уже не зовсім ясно, чи відповідатиме це блюдо найменуванням «плов», але за принципом приготування і кінцевого результату воно дуже схоже. Ніжний кальмар важливо не перетушить, так як він в цьому випадку стає жорстким. Тому рис попередньо відварюємо до напівготовності, овочі обсмажуємо окремо до повної готовності. Змішуємо всі разом з сирими кальмарами і готуємо всього кілька хвилин.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Кальмари – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову з кальмарами? Відразу ставимо варитися рис. Крупу попередньо промиваємо в кількох працях води, поки зерна не стануть «полустеклянными» по виду, а вода не буде виходити з рису повністю чистою.
Поміщаємо промиту крупу в каструлю, заливаємо зазначеною кількістю води, підсолюємо і доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо рис протягом дванадцяти-п’ятнадцяти хвилин до практично повної готовності.
Поки рис вариться, ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі півкільця.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою або невеликими брусочками.
Кальмари добре промиваємо в проточній прохолодній воді, знімаємо з допомогою ножа верхню плівку. Витягуємо внутрішній прозорий хрящ.
Підготовлену м’якоть ріжемо на невеликі довгасті шматочки.
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його до гарячого стану.
Висипаємо в розігріте масло цибулю і обсмажуємо його на середньому вогні до прозорості.
Потім додаємо моркву, перемішуємо і смажимо при помішуванні ще три-чотири хвилини. Морква повинна стати помітно м’якше.
До обсмаженою овочам викладаємо кальмари, перемішуємо, прогріваємо дві-три хвилини до гарячого стану морепродукту.
Потім викладаємо в сковороду рис, разом з тією водою, в якій він варився.
Відразу додаємо приправу для плову, чорний мелений перець, сіль за смаком. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще три-п’ять хвилин.
Готового плову даємо трохи настоятися – буквально п’ять-сім хвилин – і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Співвідношення рису і води для плову в мультиварці