Плов з перлової крупи, хоча і корисною і смачною, господині готують рідко, адже часто виходить в’язка каша замість розсипчастого страви. Хороший плов перловий найкраще приготувати в будь-якої моделі мультиварки «Редмонд», так як вони мають спеціальну програму «Плов». Перловку для плову обов’язково на кілька годин або на всю ніч замочують. З м’яса до перловому плову найкраще підходить свинина. Готуємо плов без попереднього обсмажування м’яса з овочами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Перлова крупа – 1 склянка
  • Свинина – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2.5 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з перловки в мультиварці Редмонд легко! Шматочок свинини для плову промийте під проточною водою, насухо витріть кухонним рушником і м’ясо поріжте невеликими шматочками. В мультічашу влийте трохи рослинного масла і перекладіть в неї шматочки свинини.

Морквину та цибулину почистіть. Потім цибулю наріжте маленькими кубиками, а моркву подрібніть на крупну тертку. Подрібнені овочі перекладіть в чашу до м’яса.

Заздалегідь замочену перлову крупу кілька разів промийте холодною водою і відкиньте на друшляк, щоб вся вода стекла. Потім перловку викладіть рівним шаром поверх овочів. Потім страву за своїм смаком посипте сіллю і спеціями для плову. Зверху покладіть 1,5 столові ложки вершкового масла.

Потім у чашу налийте чисту воду, щоб вона була на 2 см вище поверхні перловки. Кришку мультиварки закрийте. Увімкніть програму «Плов» на час за замовчуванням.

Після сигналу про закінчення програми залиште плов в мультиварці під закритою кришкою на 20 хвилин, після чого перемішайте блюдо лопаткою і зніміть пробу. Плов з перловки в мультиварці «Редмонд» готовий. Блюдо можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов в мультиварці Плов з м'ясом в мультиварці Плов з перловки з м'ясом Плов з перловкою Плов зі свининою в мультиварці Редмонд