Цей рецепт дозволить вам приготувати чудовий розсипчастий плов зі свининою. Головний секрет – взяти правильне кількість води, щоб рис проварился, але не перетворився в злиплу кашу. Таке блюдо можна подати на обід або вечерю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Свинина – 0,5 кг
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
- Часник – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з розсипчастим рисом і свининою в казані на плиті. Свинину промийте проточною водою і наріжте кубиками. Казан прогрійте на вогні, влийте рослинне масло і викладіть м’ясо. Свинину обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки.
Овочі очистіть і промийте. Наріжте цибулю і моркву соломкою. Додайте овочі до м’яса і смажте 5-7 хвилин.
Коли морква стане м’якою, додайте сіль і спеції, перемішайте. Під впливом температури спеції повністю розкриють свій аромат.
Засмажку залийте окропом, опустіть в неї цілу головку часнику. Прикрийте казан кришкою і тушкуйте на повільному вогні 40-50 хвилин.
Рис промийте кілька разів проточною водою. Коли казан для плову буде готовий, викладіть рис в казан.
Влийте в казан воду в такій кількості, щоб вона височіла над рисом на 1,5 сантиметра. На сильному вогні доведіть вміст казана до кипіння, потім зменшіть температуру і томіть плов півгодини.
Через півгодини рис вбере всю вологу, стане м’яким і розсипчастим. Перемішайте блюдо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плов без м'яса Плов без моркви Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом в казані Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою в казані на плиті