Плов з яловичини може стати відмінним варіантом для обіду. І приготувати його можна самостійно в домашніх умовах в казані. Традиційно використовують м’ясо баранини, ми пропонуємо взяти ніжну яловичину.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичина – 600 гр.
- Рис білий – 400 гр.
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Зіра – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Часник – 1 головка
- чорна Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування плову з яловичини в казані на газу? Рис замочити на півгодини в гарячій воді. Яловичину, цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте.
В казані розігрійте рослинне масло і смажте цибулю з м’ясом протягом 15 хвилин.
Далі додайте моркву, сіль і спеції, продовжуйте смажити ще 10 хвилин.
Потім влийте в казан окріп так, щоб вода покривала вміст на 1,5-2 сантиметри. Додайте головку часнику, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте 15-20 хвилин.
Після цього вийміть часник, викладіть промитий рис і долийте воду. Доведіть плов до кипіння і тушкуйте його до того моменту, поки рис не вбере рідину.
Коли рідини майже не залишиться, зберіть рис гіркою в центрі, занурте в нього головку часнику. Накрийте казан кришкою і готуйте плов на мінімальному вогні ще 25-30 хвилин.
Коли плов буде готовий, перемішайте його і розкладіть по тарілках.
Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов з м'ясом Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною Справжній узбецький плов Узбецький плов в казані