Пишні домашні булочки можна приготувати на молоці без використання дріжджів. Ласощі порадує близьких і гостей ніжним смаком і яскравим зовнішнім виглядом. Подавайте десерт до чаю.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 450 – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Розпушувач тіста – 1 пакет
Процес приготування:
Приступимо до приготування булочок без дріжджів на молоці. Спочатку просіваємо борошно з розпушувачем через дрібне сито.
Додаємо в суху суміш молоко, одне яйце і розтоплене вершкове масло. Ретельно вимішуємо масу до утворення однорідного кома.
Готове тісто ділимо на 12 однакових шматочків, потім ліпимо з них гладкі кульки.
Кожен шар розгортаємо в тонкий пласт тіста. Обмазуємо поверхню залишилися збитим яйцем.
Посипаємо обмащений площа цукром і скручуємо продукт в трубочку.
Трубочки з начинкою складаємо навпіл. Робимо глибокий надріз уздовж кожної заготовки.
Руками акуратно розправляємо розрізані частини, утворюючи красиву форму.
Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Випікаємо ласощі 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовим плюшок даємо трохи охолонути і подаємо їх до столу з чашкою гарячого чаю. Приємного апетиту!
Плюшки