Знамените радянських ласощі, яке дуже смачно подати до чаю. За бажанням можна прикрасити цукром або штрейзеля. Апетитні пишні булочки, приготовлені вдома, виходять просто об’єднанням!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 0,25 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Вода – 50 – 90 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати плюшки московські по ГОСТу. У каструлі змішуємо воду і молоко, ставимо їх на вогонь і підігріваємо до 30 градусів. Розчиняємо в них сахари сіль, додаємо яйце, ванілін і дріжджі. Ретельно розмішуємо.
Тепер вводимо борошно, добре вимішуємо тісто близько 10 хв. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 2-2,5 години. Через хвилин 40 тісто потрібно обім’яти, також це потрібно зробити в кінці, коли тісто вже підійде.
Ділимо тісто на невеликі шматочки.
стіл Посипаємо борошном і розгортаємо їх в довгастий прямокутник.
Звертаємо з широкої сторони тісто внапуск. Потім також звертаємо з вузькою і робимо надріз зверху посередині. А знизу притискаємо край. Злегка розгортаємо надріз, утворюючи форму серця.
Змащуємо деко олією і ставимо в духову піч на 30 хв. Випікаємо до рум’яної скоринки при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Плюшки