Полуниця, заготовлена на зиму за такого способу, зберігає максимальну кількість вітамінів і практично не втрачає свій натуральний смак. Ягідки залишаються цілими, тримають форму, а сироп виходить неприторным, з натуральним смаком. Зберігати заготівлю рекомендуємо в прохолодному темному місці.
Інгредієнти: на 4 л.
- Полуниця – 5 кг
- Цукор-пісок – 1200 гр.
Процес приготування:
Готувати полуниця у власному соку з цукром на зиму легко! Полуницю перебираємо, дефектні примірники викидаємо, чашолистки видаляємо. Підготовлені ягоди покласти в сито і ретельно промиваємо в проточній воді. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути, розсипавши їх на чистому сухому рушнику.
Обсушену полуницю розкладаємо по чистим сухим банкам. Зручно використовувати тару по 500 мілілітрів. Зверху на ягоди висипаємо цукровий пісок (цукор розподіляємо рівними порціями за кількістю банок). Банки з полуницею та цукром прибираємо на ніч у холодильник для виділення соку.
Після закінчення зазначеного часу полуниця виділить сік і осяде в банках звільниться місце. Ягоди з сиропом з однієї банки розподіляємо по іншим для заповнення тари. Щільно закриваємо чистими сухими кришками.
Тепер приступаємо до стерилізації. У широку каструлю або таз поміщаємо банки з полуницею і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона доходила до рівня їх «плічок». Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Кип’ятимо десять хвилин. Потім дістаємо банки по одній і закручуємо кришками. Якщо видно нерозчинений цукор, то можна акуратно покрутити банку, поки кристали не розчиняться.
Охолоджені банки з полуницею прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варенье Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму