Рецепт, який порадує справжніх ласунів. Смачний і ароматний десерт стане в нагоді в будь-який час року. Його можна використовувати як начинку для пиріжків, млинців, тортів і солодких бутербродів до чаю.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Молоко згущене – 400 гр.

Процес приготування:

Для приготування полуниці зі згущеним молоком в морозилці на зиму краще всього підійде полуниця солодких сортів, соковита, але не водяниста. Її слід спочатку перебрати. Відразу відкладаємо гнилі або зіпсовані ягоди.

Потім полуницю слід промити. Позбавлятися від плодоніжок перед миттям не варто, так як полуниця вбере вологу і розкисне.

Тепер ягоди потрібно подрібнити до стану пюре. Краще всього це зробити за допомогою блендера або м’ясорубки.

Для тих, хто любить десерти якнайсолодше, ми вказали в рецепті кількість згущеного молока в розмірі 400 грамів. Це ціла банку. Якщо ви не любитель такого солодкого ласощі, можна додати згущеного молока трохи менше. Обирайте тільки якісне згущене молоко, приготоване на основі натуральних інгредієнтів.

Вливаємо згущене молоко в пюре з полуниці і збиваємо до однорідності.

В заздалегідь вимиті контейнери невеликого розміру викладаємо суміш з полуничного пюре і згущеного молока. Щільно накриваємо ємності кришками. Ставимо їх в морозильну камеру.

Перед тим, як використовувати десерт, необхідно дістати контейнер з камери і розморозити.

Приємного апетиту!

Варення з перетертої полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця без варіння на зиму Полуниця на зиму